Mecnote : NEED REPLACE BATTERY UTK MACBOOK AIR

Cari Model Mac

Thursday, 14 September 2017

NEED REPLACE BATTERY UTK MACBOOK AIR

KENAPA BATERI NEED REPLACE WARNING?



Apa itu NEED REPLACE warning?

Battery rasa mcm jarang guna tapi kenapa yaa asyik kua warning mcm spt dibawah ni. Bateri dah rosak ker?


.
Mesti jd persoalan kan? Kenapa mesti ada warning " Need Replace"
🔋  Cell ion Battery Sudah lagi tak stabil
🔋  Battery Sudah mula Kembung
🔋  Batery Cycle Count Sudah Overlimit
.
.
Kena ke tukar baru? , Kalau tak tukar dulu boleh?
.
.
Boleh Abg jobs katakan , cumanya disini ada risiko
.
Macbook mungkin akan mengalami problem ni utk akn datang..
🛑 Macbook akan Lack 
🛑 Trackpad akan rosak one by one fungsinya
🛑 Sistem OSX akan Panic dan terganggu spt Sound
.
.
Semoga bermanfaat laa artikel abg jobs ni. Cuma jgn sorang2 je dpt manfaat tu.. share utk kwn2 len sama ya..
.



.
Ada masalah lain Mac? Nk tanya?
http://www.wasap.my/60108025651/baterimac
http://www.wasap.my/60108025651/baterimac
http://www.wasap.my/60108025651/baterimac
.
.
Bkn apa lbh mudah wasap je abg jobs. Lbh cpt dan mudah nk cerita dan faham juga diskaun di Macnote ni.
.
.
Expert in Macs
Macnote

#repairmacbookkl
#repairmacbookmalaysia